Mini ryjki z paróweczki

0 (0 ocen)

  • 15 min

To moje popisowe danie, dla każdego jadka nie jadka;) polecam dla dzieciaków;)

  • 15 min

Składniki:

  • * 2 parówki,
    * 1 duża bagietka,
    * kilka plasterków ogórka świeżego,
    * trochę cebulki,
    * papryka (świeża lub marynowana)
    * ketchup.

Mini ryjki z paróweczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mini ryjki 1. Bułkę kroimy w ukośne kromki, wydrążamy lekko środek (tak jak na zdjęciu). Paróweczki kroimy w kilku centymetrowe kawałki, i nacinamy z dwóch stron każdą. Podczas gotowania "ryjki" z parówki nabiorą ciekawego i apetycznego wyglądu. Do bułki zagrzanej w mikrofalówce (kilka sekund) wkładamy kilka plasterków ogórka, cebuli i papryki (można dodać różne dostępne warzywa). Przed podaniem polewamy odrobiną ketchupu.

Porady

Tak przygotowane mini "hot-dogi" można przygotować na różne rodzinne imprezy lub dla dzieci "radków-niejadków". POLECAM!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy