Migdałowe rogaliki

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

W tym roku piekłam po raz pierwszy ale na pewno nie ostatni,są pyszne.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:


  • 50 gr migdały zmielone,
    50 gr czekolada gorzka,
    170 gr mąka pszenna,
    1 łyżka kakao,
    30 gr cukier,
    2 łyżeczki cukier waniliowy,
    1 szt żółtko jaja,
    100 gr masło

Migdałowe rogaliki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki włożyć do miski i zagnieść na jednolitą masę.Ciasto włożyć na pół godzinki do lodówki.

  • migdałowe rogaliki 2. Z ciasta formować małe rogaliki,ułożyć na papierze do pieczenia.Piec w 160 st 15 min. Zimne rogaliki polać lukrem lub rozpuszczoną w kąpieli wodnej białą czekoladą .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy