Maliny pod pierzynką

0 (0 ocen)

  • 10 min

Połączenie kwaskowych malin i baaardzo słodkiej bezowej pianki :) Beza przypomina Pavlovą - na wierzchu chrupiąca, za to wewnątrz ma puszystą piankę;) Polecam łasuchom ;

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki (4 małe kokilki)
    - maliny
    - 2 białka
    - 3/4 szkl. cukru pudru
    - 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej

Maliny pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy z cukrem pudrem. Dodajemy mąkę ziemniaczaną i delikatnie miksujemy.
  • 2. W kokilkach układamy maliny. Wylewamy pianę i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
  • 3. Pieczemy 10 min. Wyłączamy i uchylamy piekarnik. Powinniśmy odczekać chwilę, zanim wyjmiemy deser.

Porady

Jeżeli nie mamy malin, możemy dodać dowolne owoce

Komentarze

Podobne przepisy