Lodowe tiramisu z truskawkami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Idealne połączenie dla fanów tiramisu i lodów

  • 2 godz.

Składniki:

  • 8 biszkoptów
    ½ szklanki mleka
    ½ kg truskawek
    2 jajka
    1/3 szklanki cukru + 1 łyżka
    250 g mascarpone
    1,5 łyżki nalewki truskawkowej

Lodowe tiramisu z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Lodowe tiramisu z truskawkami 1. Do miski wbijamy 2 jajka, dodajemy cukier, serek mascarpone i nalewkę , miksujemy aby połączyć dokładnie wszystkie składniki i miksujemy do czasu, aż cukier się rozpuści. Powstanie płynna masa, którą przelewamy do plastikowego pojemnika, przykrywamy i wkładamy do zamrażalnika na około 5 godzin. Masę mieszamy co 40 minut aby w lodach nie powstały grudki.



    W międzyczasie truskawki kroimy w kostkę i posypujemy 1 łyżka cukru aby puściły sok.
    Biszkopty moczymy w mleku. W szklankach układamy najpierw namoczony biszkopt, później pokrojone truskawki, znowu biszkopt i jeszcze raz truskawki a na wierz kładziemy solidną porcję lodów z serka mascarpone. Lodowe tiramisu dekorujemy miętą i delektujemy się połączeniem dwóch najlepszych deserów na świecie w letnim, zimny, pysznym wydaniu

Porady

UWAGA! Im częściej przemieszamy naszą masę tym delikatniejsze będą nasze lody

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy