Lodowe tiramisu z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski wbijamy 2 jajka, dodajemy cukier, serek mascarpone i nalewkę , miksujemy aby połączyć dokładnie wszystkie składniki i miksujemy do czasu, aż cukier się rozpuści. Powstanie płynna masa, którą przelewamy do plastikowego pojemnika, przykrywamy i wkładamy do zamrażalnika na około 5 godzin. Masę mieszamy co 40 minut aby w lodach nie powstały grudki.
W międzyczasie truskawki kroimy w kostkę i posypujemy 1 łyżka cukru aby puściły sok.
Biszkopty moczymy w mleku. W szklankach układamy najpierw namoczony biszkopt, później pokrojone truskawki, znowu biszkopt i jeszcze raz truskawki a na wierz kładziemy solidną porcję lodów z serka mascarpone. Lodowe tiramisu dekorujemy miętą i delektujemy się połączeniem dwóch najlepszych deserów na świecie w letnim, zimny, pysznym wydaniu
Porady
UWAGA! Im częściej przemieszamy naszą masę tym delikatniejsze będą nasze lody
Komentarze