1.Z kwiatów pozbywamy się "środka" (pręciki).
Drobno posiekaną pietruszkę, czosnek przeciśnięty przez praskę, chili w proszku dodajemy do serka, mieszamy.
Jajko, skrobię i mleko mieszamy trzepaczką.
Kwiaty cukinii wypełniamy farszem i "skręcamy" na końcach, zanurzamy w cieście naleśnikowym i kładziemy na mocno rozgrzaną patelnię, opiekamy z dwóch stron ( w międzyczasie polewałam kwiaty resztką ciasta naleśnikowego - tak by obtoczyło je "grubiej").
Cukinię, pietruszkę, (marchewkę) kroję w cienkie paski, smażę na gorącej patelni z odrobiną przypraw.
kwiat cukinii z frytkami to dobry pomysł na dodatek do mięsa czy ryby :)
kwiaty cukinii powinny być większe od kciuka, tak by można było włożyć do nich farsz, a później "skręcić"
Komentarze