Lekko czosnkowe krążki cebulowe

0 (0 ocen)

  • 5 min

Przepis dla miłośników cebuli. Prosty i szybki. W sam raz na przystawkę na przyjęcie dla znajomych.

  • 5 min

Składniki:

  • - 2 DUŻE CEBULE
    - SZKLANKA MĄKI
    - 2 JAJKA
    - SZKLANKA BUŁKI TARTEJ
    - JARZYNKA, CZOSNEK GRANULOWANY, SÓL

    - OLIWA DO SMAŻENIA

Lekko czosnkowe krążki cebulowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CEBULĘ OBIERAMY I KROIMY NA TALARKI. NASTĘPNIE TALARKI ROZDZIELAMY NA KRĄŻKI. CEBULĘ DELIKATNIE SOLIMY
  • 2. JAJKO ROZKŁÓCAMY W MISECZCE Z JARZYNKĄ I GRANULOWANYM CZOSNKIEM (KAŻDEJ Z PRZYPRAW DODAJEMY DO SMAKU, JA DODAŁAM 1/3 ŁYŻECZKI KAŻDEJ Z NICH).
  • 3. KRĄŻKI PANIERUJEMY JAK KOTLETY - W MĄCE JAJKU I BUŁCE.
  • 4. GOTOWE KRĄŻKI SMAŻYMY NA ROZGRZANYM OLEJU. BĘDĄ GOTOWE W MGNIENIU OKA.
  • 5. GOTOWE KRĄŻKI ŚWIETNIE SMAKUJĄ Z DIPEM CZOSNKOWYM

Porady

DZIELĄC CEBULĘ PAMIĘTAJMY ABY KRĄŻKI SKŁADAŁY SIĘ Z KILKU PIERŚCIENI CEBULI. POJEDYNCZE SĄ ZBYT CIENKIE I NIE MAJĄ SMAKU PO USMAŻENIU. DO SMAŻENIA UŻYJ DUŻĄ ILOŚĆ OLEJU- KRĄŻKI POWINNY CAŁE SIĘ W NIM ZATOPIĆ.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy