Korniszony

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Przepis mojej mamy :)

  • 2 godz.

Składniki:

  • Ogórki gruntowe krótkie lub średnie

    - 1 litr octu 10%
    - 4 litry wody
    - 12 łyżek cukru ( ja daję 10 )
    - 8 łyżek soli do przetworów
    - liść laurowy ( 2-3 liście na litrowy słoik)
    - ziele angielskie ( 2-3 ziela na litrowy słoik)
    - Gorczyca ( szczypta)
    - Marchew
    - Chrzan
    - Czosnek
    - Cebula młoda

Korniszony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1b6hp7v 1. Do słoika dodajemy marchew i cebulę pokrojone w krązki ,kawałki chrzanu, czosnku, oraz resztę przypraw.
    Do wody zalewowej dodajemy jeszcze 4 liście liścia laurowego, oraz 4 ziarna ziela angielskiego
    Pasteryzować od czasu zagotowania do 5 minut

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy