Koreczki śledziowe

0 (0 ocen)

  • 5 godz.

Moje ulubione koreczki na przyjęcie na przykład

  • 5 godz.

Składniki:

  • 1 kg śledzi
    4 cebule
    1 szklanka octu
    Ziele angielskie
    Liście laurowe
    Czarny pieprz ziarna
    1 łyżeczka gorczycy
    1 łyżeczka soli i cukru

Koreczki śledziowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie moczymy ok. 5 godzin. Robimy zalewie 4 szklanki wody, pokrojona cebula na piórka do tego ocet, liście laurowe, pieprz, gorczyca, ziele angielskie sól, cukier i gotujemy ok. 5minut. Do zimnej zalewy wkładamy śledzie płaty i trzymamy okołu dobę w zalewie. Płat zawijamy w rulon wkładamy do niego kawałek papryki, i ogórka . spinamy wykałaczką

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy