Kolorowe szaszłyki

0 (0 ocen)

  • 60 min

Smaczne i zdrowe szaszłyki, radość dla oka i podniebienia.

  • 60 min

Składniki:

  • 40 dkg wędzonego boczku
    1 laska cienkiej kiełbasy
    1 młoda cukinia
    1 długi ogórek
    kolorowa papryka
    cebula czerwona
    cebula biała
    30 dkg pieczarek
    oliwa
    sól
    pieprz

Kolorowe szaszłyki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczarki obsmażamy. 1. Pieczarki kroimy na ćwiartki, podsmażamy na oliwie.
  • Przygotowujemy potrzebne składniki. 2. Boczek gotujemy 15 minut we wodzie. Odstawiamy do przestudzenia. Ogórka obieramy, kroimy na plasterki. Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy na kawałki. Podobnie robimy z kiełbasą, boczkiem, cukinią i cebulą.
  • Na patyczki do szaszłyków nadziewamy kawałki składników. 3. Na patyczki do szaszłyków nadziewamy naprzemiennie wszystkie przygotowane składniki.
  • Szaszłyki pieczemy. 4. Gotowe szaszłyki skrapiamy oliwą i oprószamy przyprawami. Pieczemy około 30 minut w temp. 180 stopni.

Komentarze

Podobne przepisy