Składniki na 6 porcji:
1 galaretka truskawkowa lub malinowa
1 galaretka agrestowa lub kiwi
1 galaretka brzoskwiniowa lub cytrynowa
1 banan
15 dag malin
15 dag winogron
2 brzoskwinie z puszki
Kolorowa galaretka wieloowocowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretki rozpuścić osobno według przepisu na opakowaniu w 15 minutowych odstępach czasowych, pierwsza galaretka czerwona, później zielona na końcu żółta. Poczekać aby pierwsza z nich zaczęła lekko tężeć.
Maliny przebrać. Winogrona przekroić na pół, wydrążyć pestki. Brzoskwinie odsączyć pokroić w kostkę. Banana pokroić w plasterki tuż przed zalaniem żółtą galaretką aby nie ściemniał.
Tężejącą czerwoną galaretką zalać maliny wsypane do pucharków wstawić do lodówki. Na całkowicie zastygniętą galaretkę położyć winogrona zalać zieloną galaretką. Wstawić ponownie do lodówki. Na końcu ułożyć banana i brzoskwinie zalać żółtą galaretką. Schłodzić w lodówce. Podawać z bitą śmietaną.
Komentarze