kolorowa galaretka z miesem

5 (198 ocen)

bardzo atrakcyjny dodatek na każdym stole :)

Składniki:

  • 4 papryki
    20 dkg żółtego sera gouda
    10 dkg szynki
    10 dkg ogórków konserwowych
    1/3 puszki kukurydzy
    2 szkl wywaru mięsnego
    5 łyżeczek żelatyny
    2 łyżki natki pietruszki
    sałata
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

5 (198 ocen)

Zobacz również:

Galareta Przystawki Szynki

Kolorowa galaretka z miesem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. po jednej papryce żółtej czerwonej i może być zielona- 4 szt. razem, 20 dkg żółtego sera gouda , 10 dkg szynki, 10 dkg ogórków konserwowych- ale nie zawsze muszą być, 1/3 puszki kukurydzy, 2 szkl wywaru mięsnego (drobiowy lub wieprzowy) 5 łyżeczek żelatyny, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sałata, sól, pieprz.
    żelatynę namoczyć w 1/2 szkl zimnej wody, a gdy napęcznieje lekko ją podgrzać, by się rozpuściła. do wywaru mięsnego dać rozpuszczoną żelatynę, sól i pieprz. papryki umyć i osuszyć, odciąć końce z ogonkami, usunąć nasiona. szynkę, ogórek i ser drobno pokroić w kostkę, wymieszać z kukurydzą i natką pietruszki. każdą paprykę umieścić w szklance, napełnić wymieszanym nadzieniem i zalać gęstniejącym wywarem-galaretką. papryki wstawić na 3-4 godz do lodówki. po wyjęciu ze szklanek pokroić na plastry. wyłożyć na półmisek udekorowany liśćmi sałaty. podawać z majonezem lub sosem tatarskim.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Papryka Sałata Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować