Karkówka grillowana, dynia z czosnkiem i surówka z ogórków kiszonych

0 (0 ocen)

  • 60 min

karczek z grilla

  • 60 min

Składniki:

  • Proste danie z patelni na niedzielny obiad

    Karkówka
    dynia hokkaido
    czosnek
    ogórki kiszone lub małosolne
    sól
    pieprz
    pieprz ziołowy
    hyzop
    cukier
    oliwa
    musztarda
    masło ok 2 łyżki

Karkówka grillowana, dynia z czosnkiem i surówka z ogórków kiszonych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę kroimy na plastry, posypujemy solą, pieprzem hyzopem i pieprzem ziołowym.
    Skrapiamy oliwą i odstawiamy na 2-3 godziny.
    Dynię hokkaido kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy czosnek i pokrojoną dynie, sól, pieprz do smaku. smażymy mieszając.
    Ogórki kiszone lub małosolne kroimy w plasterki dodajemy cebulę drobno pokrojoną, cukier do smaku i łyżeczke musztardy wymieszaną z łyżką oliwy .
    Karkówkę smażymy na patelni grillowej i danie gotowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy