Karczek pod pierzynką

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Lubię gotować i mieszać smaki, koleżanki namawiają mnie do dzielenia się przepisami na necie więc spróbuję od czegoś łatwego i smacznego☺

  • 2 godz.

Składniki:

  • 5 -6 plastrów karczku
    2 średnie marchewki
    1 por
    3-4 łyżki keczupu pikantnego
    3-4 łyżki majonezu
    Łyżka masła
    Oliwa do smażenia
    Ser żółty

Karczek pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karczek rozbić, natrzeć oliwą, oprószyć solą i pieprzem potem obsmażamy z obu stron na patelni grillowej. Karczek ułożyć na blaszce i posmarować keczupem, na keczup położyć pokrojony w piórka pora. Pora przesmarować majonezem. Na majonez nałożyć marchew wcześniej startą i podsmażoną na maśle. Wstawić do piekarnika. Piec w 160 st. ok. pół godziny. Po tym czasie całość posypać tartym żółtym serem i zapiekać jeszcze 15 minut.

Porady

Tak przygotowany karczek dobrze smakuje z pire ziemniaczanym☺

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy