Jogurtowe gofry z czereśniami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne czereśniowe gofry. Ciasto zrobiłam razem z owocami. Polecam na śniadanie, deser lub podwieczorek.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 szklanki pokrojonych czereśni
    3 łyżki z czubkiem jogurtu naturalnego
    1 łyżka cukru
    5 - 6 łyżek z czubkiem mąki
    1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżka oleju do ciasta
    olej do gofrownicy

Jogurtowe gofry z czereśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jogurtowe gofry z czereśniami 1. Czereśnie myjemy i odsączamy, odrywamy szypułki i wyjmujemy pestki.
    Kroimy w małą kosteczkę i przekładamy do miski. Do pokrojonych czereśni dodajemy jogurt i cukier, mieszamy. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz wlewamy olej i ponownie mieszamy.
    Rozgrzewamy gofrownice i natłuszczający, nakładamy porcje ciasta i pieczemy na rumniany kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy