Imprezowa sałatka "na kwaśno"

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Sałatka mocno kwaśna w smaku-idealna na imprezy ze znajomymi;)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 słoik litrowy papryki konserwowej
    1 słoik litrowy ogórków kiszonych
    5 jaj ugotowanych na twardo
    1 duży por
    2 puszki groszku konserwowego
    1 łyżka musztardy stołowej Roleski
    3 kopiaste łyżki majonezu WINIARY
    sól, pieprz do smaku

Imprezowa sałatka "na kwaśno" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Por obrać i białą część pokroić w półkrążki względnie w kostkę, posolić i odstawić, aż puści sok i zmięknie (ok.1-2 h)
    2. Pokroić w kostkę paprykę; zetrzeć na tarce (duże oczko) ogórki i jaja; dodać groszek, nasolony por, musztardę, majonez i wszystko dokładnie wymieszać. Przyprawić według uznania i sałatka gotowa.
    SMACZNEGO.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy