Hummus

0 (0 ocen)

  • 3 godz. 40 min

Pastą z ciecierzycy smaruję grzanki z bagietki

  • 3 godz. 40 min

Składniki:


  • ciecierzyca 1 szklanka
    ząbki czosnku 1-2
    oliwa z oliwek 3-4 łyżki
    tahini pasta sezamowa 3 łyzki

Hummus - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciecierzyce moczyć w wodzie 2 godziny. Następnie ugotować do miękkości. Ugotowaną ciecierzycę wraz z pozostałymi składniki przekładam do kielicha blendera i miksuję na gładką masę. W razie potrzeby można dodać odrobinę wody. Podawać na grzankach z bagietki.

Porady

Można użyć ciecierzycy z puszki. Znacznie skróci nam to czas przygotowania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy