Grillowany filet z warzywami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Uwielbiam dania, które zachwycają wyglądem, smakują wybornie i nie są kaloryczne.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
    1 marchew
    1 cebula czerwona
    1/3 szt białej rzepy
    1 warkoczyk wędzony (ser)

    sól różowa himalajska i pieprz kolorowy młotkowany do smaku
    suszone pomidory 2 szczypty
    1 łyżka oleju rzepakowego
    1 szczypta cukru
    1 szczypta kminku mielonego
    2 szczypty wędzonej mielonej papryczki

Grillowany filet z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta nacieramy przyprawami i skrapiamy olejem, nagrzewamy patelnię grillową i kładziemy mięso, smazymy z każdej strony po 2-3 min.

    Marchew, rzepę, cebulę obieramy, korzenie ścieramy obieraczką do warzyw, dzięki temu uzyskujemy cienkie fajne plastry, cebulę kroimy w piórka, oprószamy tymi samymi przyprawami i kładziemy obok mięsa, lekko je co chwilkę ruszając, podpiekamy,

    Na sam koniec na patelnię wędruje ser warkoczyk, grilujemy go 2-3min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy