Grillowany filet z Tilapii z warzywami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Coś dla tych którzy cenią sobie zdrowie na talerzu

  • 20 min

Składniki:

  • - Filet z Tialpi
    Marynata:
    - świeży rozmaryn
    - sok i świeżo starta skórka z cytryny
    - ząbek czosnku
    - oliwa z oliwek
    - sól,pieprz
    Sałatka:
    - cukinia
    - marchewka
    - cebula
    - czosnek
    - oliwa z oliwek-
    - sól pieprz
    - suszony tymianek
    Dodatek:
    - migdały

Grillowany filet z tilapii z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z Tilapi zamarynować w posiekanym rozmarynie, czosnku, oliwie oraz doprawić solą i pieprzem. Patelnie gilową delikatnie natłuścić oliwą. Rybę grillować z obu stron. Cukinie marchewkę, cebule i czosnek posiekać w paski. Na oliwie przesmażyć warzywa z dodatkiem suszonego tymianku przez chwilę aż zmiękną ale jednocześnie pozostaną chrupkie, doprawić solą i pieprzem, do smaku.. Migdały uprażyć na patelni aż złapią lekki kolor następnie delikatnie posiekać.
    Przygotowaną rybę wykładać na sałatce z warzyw posypaną migdałami.na końcu wszystko delikatnie skropić cytryną i oliwą z oliwek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy