Fudge z orzechami i galaretką

0 (0 ocen)

Szybkie i łatwe do przygotowania.

Składniki:

  • - 1 gorzka czekolada
    - 1 mleczna czekolada ( lub czekolada z orzechami )
    - mleko skondensowane
    - galaretka w cukrze
    - orzechy laskowe

Fudge z orzechami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kwadratową formę wyłożyć papierem do pieczenia (dookoła tak aby papier wystawał za formę). Odstawić na bok.
    Mleko skondensowane podgrzewać na małym ogniu, dodać obie czekolady,
    ciągle mieszając, aż czekolada się rozpuści i powstanie jednolita masa. Dodać posiekane orzechy i pokrojoną w kostkę galaretkę w cukrze. Masę wylać i wyrównać.Formę wstawić na co najmniej 8 godz, a najlepiej na całą noc do lodówki.Następnego dnia wyciągnąć masę wraz z papierem z formy. Papier oddzielić od boków czekoladowej masy. Fudge pokroić ostrym nożem w kostkę o wymiarach ok. 2x 2cm.
    Przechowywane w chłodnym miejscu utrzymują się przez około 2 tygodni.
    Smacznego !!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy