Faszerowane pomidory

0 (0 ocen)

Tania i łatwa do zrobienia przystawka.

Składniki:

  • 8 dojrzałych pomidorów
    puszka groszku konserwowego
    25dag sera żółtego
    0,5 szklanki majonezu
    sól
    pieprz
    posiekana natka pietruszki
    3 jajka ugotowane na twardo
    3 liście sałaty

Faszerowane pomidory - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z pomidorów ścinamy wierzch, łyżeczka usuwamy miąższ i pestki, środek pomidora oprószamy lekko solą, pieprzem i odstawiamy do lodówki na pół godziny.
  • 2. Przygotowujemy farsz:
    Jajka ugotować na twardo , po obraniu kroimy w kostkę, ser także pokroić w drobną kostkę. Groszek odsączamy, wszystkie składniki łączymy z majonezem , doprawiamy sola , pieprzem.
  • 3. Przygotowane pomidory nadziewamy farszem, układamy na liściach sałaty, posypujemy natką pietruszki.

Porady

Najlepiej podawać od razu po przygotowaniu.

Komentarze

Podobne przepisy