FASZEROWANA CZERWONA CEBULA

0 (0 ocen)

  • 30 min

Faszerowana cebula smakuje naprawdę wspaniale. Gdy nadchodzi sezon na grilla zawsze taka przygotowuję.

  • 30 min

Składniki:

  • • 4 czerwone cebule
    • 20 dag fety
    • 4 łyżki startego parmezanu
    • 1 cytryna
    • 3 łyżki jogurtu
    • 5 gałązek tymianku
    • 2 ząbki czosnku, sól, pieprz

Faszerowana czerwona cebula - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obrać, opłukać, przekroić na połówki. Połówki wydrążyć wyjmując kilka wewnętrznych warstw. Wyjęty miąższ posiekać.
  • 2. Cytrynę umyć, otrzeć skórkę i wycisnąć sok. Fetę utrzeć na gładką pastę z jogurtem i sokiem z cytryny. Dodać parmezan, posiekaną cebulę, skórkę z cytryny i listki tymianku. Farsz doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, pieprzem i solą. Wydrążone połówki cebul napełnić masą serową, ułożyć na tacce aluminiowej i piec około 15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy