Deserek z kaszy mannej na zimno

0 (0 ocen)

Bardzo smaczny i nie wymaga pieczenia.

Składniki:

  • 500 ml. mleka
    4 łyżki kaszy mannej
    1 jajko
    1 opakowanie cukru waniliowego
    0.5 szklanki cukru pudru
    0.5 kostki margaryny
    opakowanie biszkoptów
    1 dowolna galaretka

Deserek z kaszy mannej na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotować na mleku z dodatkiem cukru waniliowego . Galaretkę rozpuścić w wodzie i odstawić do stężenia. Margarynę utrzeć z cukrem. Kiedy kasza przestygnie dodać do niej jajko, wymieszać i następnie dodawać ją do margaryny cały czas miksując . Dno pucharków wyłożyć biszkoptami, wyłożyć na nie masę z kaszy , pokruszyć biszkopt i na wierzch wylać tężejącą galaretkę. Schładzać w lodówce ok. 2 godz.

Komentarze

Podobne przepisy