CZEKOLADOWE KULKI

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Wyśmienite i szybkie

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g herbatników
    100 ml mleka
    50 g cukru
    50 g rodzynek
    200 g marmolady
    100 g miękkiego masła
    70 g rozpuszczonej czekolady
    4 łyżki kakao
    100 g wiórków kokosowych/orzechów

Czekoladowe kulki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce wymieszaj pokruszone herbatniki z mlekiem i masłem, dodaj czekoladę, rodzynki, kakao i marmoladę. Wymieszaj dokładnie. Formuj kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczaj je w wiórkach kokosowych lub orzechach. Wstaw na minimum godzinę do lodówki i gotowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy