Ciastko francuskie z serem

0 (0 ocen)

bardzo szybkie w przygotowaniu

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    20 dag sera twarogowego półtłustego
    1 żółtko
    1 łyżka cukru

Ciastko francuskie z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do sera dodać cukier i żółtko. Wymieszać, żeby nie było grudek. Ciasto francuskie podzielić na 6 prostokątów. Boki każdego naciąć skośnie od środka do boku. Na środku każdego prostokąta ułożyć porcję sera. Nacięte paski zakładać do środka raz pasek z jednej a potem z drugiej strony. Ciastka układać na blaszce wyłożonej pergaminem. Piec 20 - 30 minut w 180 st C. Po upieczeniu ostudzić. Można polać lukrem lub posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy