Bułgarska sałatka szopska

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Nazwa sałatki, szopska, wywodzi się z tradycyjnej nazwy Szopi, którą określa się mieszkańców Sofii i sąsiednich regionów.Polecam tę lekką, zdrową i bardzo smaczną sałatkę:)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pomidory: 3 sztuki
    - ogórki: 2 sztuki
    - cebula mała: 1 sztuka
    - parmezan starty: 15 dekagramów
    - sól i pieprz: 1 szczypta

Bułgarska sałatka szopska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory, obrane ze skórki i ogórki kroimy w dużą kostkę lub ćwiartki.
    Cebulę drobno siekamy, mieszamy z pozostałymi warzywami.
    Posypujemy po wierzchu parmezanem.
    Doprawiamy solą i pieprzem. Od razu podajemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy