Batoniki owsiane

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Domowe najlepsze.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • płatki owsiane 2 szk,
    rodzynki 2 łyżki,
    żurawina 2 łyżki,
    orzechy ziemne 2 łyżki,
    orzechy laskowe 2 łyżki,
    płatki migdałowe 2 łyżki,
    sezam 2 łyżki,
    kakao 2 łyżki,
    miód 3 łyżki,
    olej koksowy 3 łyżki,
    banany 2 szt,

Batoniki owsiane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki owsiane delikatnie rozdrobnić blenderem i przełożyć do miski. Dodać rodzynki, żurawinę, posiekane orzechy ziemne oraz laskowe, sezam, płatki migdałowe i kakao. Następnie dodać miód i roztopiony olej kokosowy.
    Banany obrać, rozdrobnić blenderem i dodać do masy owsianej. Całość dokładnie wymieszać.
    Formę do pieczenia o wymiarach 25 cm x 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć masę owsianą. Piec 20 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu pokroić na prostokątne batoniki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy