Banofee pie

0 (0 ocen)

  • 45 min

Szybkie, łatwe, tanie, bez pieczenia. :) U mnie w domu zostało pochłonięte w 12 godzin. :)

  • 45 min

Składniki:

  • * 2 opakowania ciasteczek owsianych z orzechami (kupiłam te z Biedronki, Bonitki się zwą)
    * 200 gram roztopionego masła
    * 1 puszka masy kajmakowej o smaku kakaowym
    * 4 banany
    * 1 bita śmietana w proszku
    * trochę startej mlecznej czekolady

Banofee pie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasteczka bardzo drobno kruszymy i zalewamy roztopionym masłem. Całość mieszamy dokładnie. Wykładamy na tortownicę albo formę od tarty i dociskamy łyżką spód i boki. Wkładamy na 30 minut do lodówki.
  • 2. Po 30 minutach wykładamy masę kajmakową, potem pokrojone w plasterki banany i na to wykładamy ubitą (ale nie sztywną!) bitą śmietanę. Całość posypujemy wiórkami czekoladowymi.

Komentarze

Podobne przepisy