Serduszka

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne ciasteczka- w sam raz na poprawę humoru:)

  • 30 min

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki pszennej
    100 gr masła/margaryny
    1 jajko
    2 kisiele (ulubiony smak) u mnie poziomkowe
    1/4 szklanki cukru
    pół op. cukru waniliowego
    0.5 łyżeczki proszku do pieczenia
    Do dekoracji:
    czekolada, pisaki, lukier

Serduszka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • po upieczeniu 1. Do mąki wsypać kisiele w proszku, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia, wymieszać – następnie dodać miękkie masło i jajko. Wszystko razem wymieszać i wyrobić ciasto. Ciasto rozwałkować podsypując mąką na grubość około 3-4 mm i wycinać foremką serduszka. Następnie ułożyć je na blaszce i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 15 minut w temperaturze 180 °C.
    Ostudzone serduszka dekorować według uznania. U mnie rozpuszczoną czekoladą.
    Z podanych składników wychodzi około 35 serduszek.
    Smacznego!! :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy