Roladki za schabu

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Roladki do mój pomysł na schab. Jest to typowe danie obiadowe, ale ja również kroje zimne roladki w plastry jako przystawkę lub na kanapkę.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1kg schabu bez kości
    1 cebula
    4 pieczarki
    1 papryka
    1 duży ogórek kiszony
    Ser tarty
    Mąką
    Sól, pieprz
    2 łyżki smalcu
    1/2szkl. wody

Roladki za schabu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki że schabu 1. Schab kroimy w plastry rozbijamy i przyprawiamy solą i pieprzem. Cebulę, pieczarki, paprykę i ogórek kroimy w kostkę. Cebulę i pieczarki podsmażyć na maśle. Przestudzić i dodać ogórek i paprykę. Do farszu można dodać stary żółty ser. Farsz wymieszać doprawić. Na plastry schabu nakładać farsz i zawijać w roladę. Roladki obtoczyć w mące i obsmażyć z każdej strony. Roladki podlać 1/2 szklanki wody i dusić ok 20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy