Makaron brokułowo-migdałowy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wyśmienite połączenie migdałów indyka i brokuła pasuje idealnie na szybki i wykwintny obiad.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -dowolny makaron
    -filet z indyka 30 dag
    -1/3 brokuła
    -płatki migdałowe 3 łyżki
    -1/4 kostki masła
    -200 ml śmietanki 30 %
    -sól, tymianek

Makaron brokułowo-migdałowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Brokuła podziel na różyczki i ugotuj w osolonej wodzie .
    2. Fileta z indyka pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i podsmaż mięso. gdy woda odparuje a mięso zacznie się przysmażać dodaj masło oraz wrzuć płatki migdałów. Podsmaż uważając by nie przypalić, na złoty kolor. Przypraw tymiankiem.
    3. do podsmażonego mięsa dodaj brokuła i zalej śmietanką. Gotuj sos kilka minut. Posól i popieprz do smaku.
    4. Podawaj z dowolnym makaronem np. rurkami lub świderkami.
    s m a c z n e g o!

Komentarze

Podobne przepisy