Camembert smażony z truskawkami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Wykwintne, eleganckie, a zarazem pyszne danie z serka camembert i truskawek:)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - serek camembert: 2 sztuki
    - truskawki: 250 gramów
    - cukier: 2 łyżeczki
    - ocet balsamiczny: 1 łyżeczka
    - masło: 1 łyżeczka
    - Jajko: 1 sztuka
    - mąka pszenna: 2 łyżki
    - bazylia świeża listki: 4 sztuki

Camembert smażony z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Camembert smażony z truskawkami 1. Truskawki kroimy wzdłuż na pół, wrzucamy na rozgrzaną patelnie z masłem. Dodajemy cukier i ocet balsamiczny. Smażymy kilka minut, dodajemy posiekane listki mięty. Camembert kroimy wzdłuż na pół, obtaczamy w rozmąconym jajku i mące, smażymy chwilę z obu stron.
  • Camembert smażony z truskawkami 2. Na talerz wykładamy truskawki z powstałym sosem, układamy na nich camembert i polewamy łyżeczką sosu.

Komentarze

Podobne przepisy