Zupa "zielono mi" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na początku wlewamy 3 litry wody do dużego garnka i wstawiamy na duży ogień. W tym samym czasie kroimy kurczaka w kostkę i przyprawiamy solą, pieprzem, bazylią i oregano. Dodajemy do gotującej się wody.
2.Następnie kroimy marchew, por w plasterki i faoslkę na dwie częście. Dodajemy je do wody oraz kostkę rosołową i 2 łyżeczki soli.
3.Kiedy wszystko gotuje się w garnku zmniejszamy ogień. Wstawiamy na kolejny palnik garnek z ryżem (gotujemy 15 min.) i patelnię na której smażymy cebulę na złoty kolor.
4.Nastepnie bierzemy brokuł i kroimy na małe różyczki. Kiedy mięso i warzywa bedą miękkie dodajemy je do zupy oraz ugotowany ryż i cebulę.
5.Kolejno blenderujemy groszek, który dodajemy do bulionu.
6.Kiedy brokuł będzie miękki dodajemy serki, śmietanę, szczyptę oregano i garść pietruszki. Zupa jest gotowa.
Komentarze