Zimna jagoda

0 (0 ocen)

  • 10 min

Bardzo orzeźwia specyficznym smakiem.

  • 10 min

Składniki:

  • zamrożone jagody (ilość wedle uznania)
    cukier puder (wedle uznania)
    wódka (wedle uznania)
    śmietana 30%
    mleko (proporcjonalnie do jagód)

Zimna jagoda - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jagody miksujemy blenderem wraz z mlekiem i cukrem, dodajemy alkohol.
    Przekładamy do pucharków.
    Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem na sztywno i polewamy deser.
    Można jeść od razu lub wstawić do lodówki. Idealne na szybki deser po obiedzie.

Porady

Wcześniej wkładam jagody do torebki i mrożę je, aby miały sztywną konsystencję po ubiciu i są zimne. Dodatkowo w upalne dni dodaję kilka kostek lodu, miksuję w blenderze.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy