Ziemniaczano-ogórkowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bardzo lubię gotować,piec i robić przystawki.Sałatka doskonale smakuje z wędzonym łososiem lub polędwicą

Składniki:

  • ● 5 dużych ziemniaków
    ● 5 ogórków konserwowych
    ● średnia cebula
    ● 2 ząbki czosnku
    ● 3 łyżki majonezu
    ● pieprz, sól
    ● łyżeczka cukru
    ● 10 dag wędzonego łososia w plastrach
    ● sałata
    ● cytryna

Ziemniaczano-ogórkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki gotujemy
    w mundurkach. Obieramy,
    kroimy w małą kostkę. Ogórki
    i cebulę obieramy i drobno
    kroimy. Czosnek przeciskamy
    przez w praskę
  • 2. Składniki sałatki mieszamy,
    dodajemy majonez, doprawiamy
    cu krem, solą i pieprzem.
    Układamy na sałacie
    i podajemy z plastrami łososia
    i cytryny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2010

Komentarze

Podobne przepisy