Wiśnie na tostach

0 (0 ocen)

  • 45 min

Podwieczorek może być niebanalny !

  • 45 min

Składniki:

  • 6 pszennych tostów, 3 łyżki wody, 1/2 kg wiśni, 4 łyżki cukru, łyżka soku z cytryny, szczypta pieprzu cayenne, 100 g małych bezików

Wiśnie na tostach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tosty opiec na rumiano z jednej strony przez 15 minut w piekarniku. Ułożyć je ciasno w prostokątnym naczyniu nieopieczoną stroną do góry ( dno musi być dokładnie zakryte ) . Zagotować 3 łyżki wody, dodać wydrylowane wiśnie i cukier. Mieszać, aż cukier się rozpuści. Dodać sok z cytryny i pieprz cayenne. Zamieszać i pokryć tosty ciepłymi ( ale nie gorącymi ) owocami. Przed podaniem wierzch posypać pokruszonymi bezikami i pokroić w dowolne kształty. Podawać na ciepło lub zimno.

Komentarze

Podobne przepisy