Wiewórka Asi

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ciasto jest pyszne, w sam raz na jesienna porę:)

  • 30 min

Składniki:

  • 4 JAJA
    1 SZKL CUKRU
    2 SZKL MĄKI
    1 ŁYŻECZKA SODY
    1 ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA
    0,5 SZKL OLEJU
    1 SZKL ORZECHÓW WŁOSKICH POSIEKANYCH
    3 DUZA JABŁKA WINNE

    POLEWA:
    1 CZEKOLADA MLECZNA
    4 DAG MASŁA

Wiewórka asi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. JAJKA UBIC Z CUKREM, DODAC MAKE Z SODA I PROSZKIEM DO PIECZENIA I STARANNIE WYMIESZAC.POWOLI DODAWAC OLEJ. JABŁKA POKROIC W KOSTE I DODAC STOPNIOWO DO CIASTA. NA KONCU DODAC ORZECHY I WYMIESZAC ŁYZKA.

    WYSMAROWAC DNO TORTOWNICY O SREDNICY 24 CM MASLEM I POSYPAC BULKA TARTA LUB WYLOZYC PAPIEREM DO PIECZENIA.PIEC 35 MIN W 180

    CZEKOLADE ROZPUSCIC Z MASLEM W KAPIELI WODNEJ I POLAC CIASTO. UDEKOROWAC ORZECHAMI.

Porady

MOZNA DODAC DO CIASTA INNE BAKALIE, NP RODZYNKI, SUSZONE MORELE ITP.

Komentarze

Podobne przepisy