Tosty z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne i szybkie tosty dla niespodziewanych gości.

  • 30 min

Składniki:

  • Chleb tostowy
    Majonez
    Cebula czerwona lub biała
    Tuńczyk w sosie własnym
    Ser żółty około 15dag (na jedną puszkę tuńczyka)
    Oregano
    Pomidor

Tosty z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę kroimy w dość drobną kostkę. Do miski wykladamy tunczyka razem z sosem, dodajemy ser, cebulę, wsypujemy oregano (około połowa paczki na dwie puszki tuńczyka), dodajemy majonez aby wszystko nam sie połączyło. Gotową pastą smarujemy chleb tostowy. Układamy kanapki na blasze i pieczemy w piekarniku na grzanym w 180 stopniach około 10minut (do zarumienienia). Po upieczeniu możemy położyć plaster pomidora i posypać cebulą lub jeść z kechupem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy