Tort ananasowy na kefirze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na pierwszy biszkopt zakładamy obręcz, natomiast w drugim za pomocą wykrawacza lub szklanki wycinamy 4 duże i jedne małe kółko.
2.Galaretki rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody, studzimy. Ananas odsączamy z zalewy i kroimy na małe kawałki.
3.Do galaretki wlewamy sok z ananasa i kefir ,dokładnie mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie gorącej wody, po czym dodajemy do niej kilka łyżek masy, mieszamy i całość powoli dodajemy do galaretek.
4.Kremówkę ubijamy z cukrem i powoli łączymy ją z tężejącą masą i kawałkami ananasa.
5.Połowę kremu wykładamy na pierwszy biszkopt i przykrywamy spodem z wyciętymi kółkami. Wykładamy resztę masy. Dekorujemy wg uznania.
Komentarze