Szaszłyki z indyka

0 (0 ocen)

  • Średni

Beskidzki przysmak :)

  • Średni

Składniki:

  • - filet z indyka: 1 sztuka
    - papryka czerwona: 2 sztuki
    - ananas z puszki: 1 puszka
    - sos sojowy,: 2 łyżki
    - sol,pieprz,majeranek,bazylia do smaku: 1 łyżka

Szaszłyki z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć i pokroić w kostkę. Obtoczyć w przyprawach wraz z sosem sojowym.
  • 2. Paprykę umyć, obrać i pokroić w średnią kostkę.
  • 3. Ananasy odsączyć i również pokroić.
  • surowe szaszłyki 4. Na patyczki do szaszłyków nabijać mięso na przemian z papryką i ananasem.
  • 5. Piec około 20 minut na dobrze rozgrzanym grillu.
  • Szaszłyki 6. Smacznego!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy