Świderki ze szpinakiem i kiełbasą serową

0 (0 ocen)

  • 10 min

Szpinak to źródło żelaza i witaminy C , w połączeniu z makaronem i kiełbasą serową wychodzi pyszne i zdrowe danie

  • 10 min

Składniki:

  • 300 g. makaronu świderki
    300 g. mrożonego szpinaku
    5/6 kiełbasek z serem
    150 ml. śmietany 18%
    sól , pieprz , czosnek granulowany

Świderki ze szpinakiem i kiełbasą serową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • szpinak 1. Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu.
    Szpinak wykładamy na rozgrzaną patelnie z odrobiną masła.
    Gdy szpinak się dobrze rozmrozi dodajemy śmietanę połączoną z przyprawami , mieszamy składnik dokładnie razem 'dusimy' ok 5 min.
  • kiełbasa 2. Kiełbaskę kroimy w kostkę podsmażamy

    Do odcedzonego makaronu dodajemy gotowy szpinak oraz kiełbasę- mieszamy delikatnie składniki.

Porady

Gotowe danie możemy podać posypane odrobiną sera żółtego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy