Surówka z kalarepą z orzechami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszna i chrupiąca. Ta surówka to jeden z moich hitów.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 kalarepa
    1 duża marchew
    2 łyżki rodzynek
    10 orzechów włoskich
    2 łyżki oleju
    1 łyżka soku z cytryny
    szczypta soli
    1 łyżeczka cukru pudru

Surówka z kalarepą z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalarepę i marchew obrać i pokroić w cienkie słupki. Rodzynki namoczyć w ciepłej wodzie. Orzechy uprażyć na suchej patelni. Marchew i kalarepę polać olejem, skropić sokiem z cytryny, posolić i posłodzić. Wszystko wymieszać. Dodać rodzynki i podprażone orzechy. Wymieszać i podawać zaraz po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy