Surówka witaminowa

0 (0 ocen)

Pasuje do dań mięsnych i rybnych

Składniki:

  • 1-2 marchewki
    biała rzodkiew (rzepa)
    winne jabłko
    mała cebula
    2 łyżki płatków owsianych
    2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
    natak pietruszki
    sól
    pieprz
    cukier
    sok z cytryny
    jogurt naturalny (opcjonalnie)

Surówka witaminowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane marchewki, jabłko i rzodkiew ścieramy na tartce o dużych oczkach i skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy posiekaną drobno cebulę.
  • 2. Płatki owsiane prażymy chwilę na rozgrzanej patelni.
  • 3. Starte składniki mieszamy (możemy dodać jogurt). Posypujemy natką, orzechami oraz uprażonymi płatkami owsianymi.

Komentarze

Podobne przepisy