Spaghetti z tuńczykiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Doskonale nadaje się na obiad. Serek topiony sprawia, że sos ma wyjątkowy smak. Przepis podpatrzyłam u mamy

Składniki:

  • ● 1 op. spaghetti
    ● puszka tuńczyka w sosie własnym
    ● 3 kiszone ogórki
    ● śmietankowy serek topiony
    ● cebula
    ● łyżka mąki
    ● 2 łyżki oleju
    ● kostka rosołowa
    ● sól, pieprz

Spaghetti z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente
    w osolonej wodzie. Tuńczyka
    osączamy. Ogórki kroimy
    w słupki, serek w kostkę
  • 2. Cebulę kroimy w kostkę
    i szklimy na oleju. Podlewamy
    wodą, dodajemy ogórki, serek
    i kostkę. Gotujemy, aż
    serek się rozpuści
  • 3. Mąkę rozprowadzamy
    w ma łej ilości wody i wlewamy
    do sosu. Doprawiamy.
    Wkładamy tuńczyka i gotujemy.
    Polewamy makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2010

Komentarze

Podobne przepisy