Spaghetti z bardzo ziołowym tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kolejny sposób na sos do spaghetti

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - tuńczyk w sosie własnym: 1 puszka
    - koncentrat pomidorowy (mały): 1 puszka
    - cebula czerwona duża: 1 sztuka
    - czosnek: 1 ząbek
    - oregano suszone: 1 łyżka
    - bazylia suszona: 1 łyżka
    - cząber suszony: 1 łyżka
    - natka pietruszki suszona: 1 łyżka
    - oliwa: 2 łyżki
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz czarny świeżo zmielony: 1 szczypta
    - makaron spaghetti na dwie osoby: 200 gramów

Spaghetti z bardzo ziołowym tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie z odrobiną oliwy.
  • 2. Cebulę obrać i pokroić w piórka, czosnek przecisnąć przez praskę, tuńczyka osączyć.
  • 3. Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić cebulę. Dodać czosnek i zioła (ma ich być dużo), wymieszać.
  • 4. Następnie dodać tuńczyka (większe kawałki rozdrobnić widelcem) oraz koncentrat. Doprawić pieprzem i ew. solą, wymieszać i chwilę razem podgrzewać, aż do wymieszania smaków.
  • 5. Podawać z ugotowanym spaghetti , posypać natką pietruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy