Spaghetti Kasi

0 (0 ocen)

  • 30 min

Proste, szybkie, tanie i sycące danie w kilka minut. Na każdą okazję.

  • 30 min

Składniki:

  • makaron do spaghetti
    1 kg mięsa mielonego
    1/2 kostki margaryny
    1 cebulka
    sól, pieprz, maggi, przyprawa do zup - do smaku
    koncentrat pomidorowy
    śmietana

Spaghetti kasi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondelku roztapiamy margarynę, dodajemy mięso. Przyprawiamy wg uznania. Gdy mięso przybierze koloru bielszego dodajemy cebulkę pokrojoną w kosteczkę. Po kilku minutach dolewamy wody, jak na sos. Gdy się zagotuje dodajemy koncentrat pomidorowy.
    Zagęszczamy śmietaną, doprawiamy do smaku.

    Podajemy z makaronem, jak na obrazku.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy