Kukułówka Kasi

  • wyświetlono: 663 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Jedna z najprostszych do przygotowania. Mocna, klarowna

kaśka
  • 10min

Składniki

30 dag cukierków kukułek
0,5 l wody mineralnej niegazowanej
0,5 l spirytusu

Sposób przygotowania przepisu:

Kukułówka Kasi

  • 1. Do słoika włożyć kukułki. Zalać je spirytusem. Odstawić na 2 tygodnie w ciepłe, zaciemnione miejsce. Codziennie potrząsnąć. Cukierki powinny się rozpuścić. Gdy powstanie gęsty brązowy syrop a osad opadnie na dno delikatnie zlać płyn znad osadu (najlepiej przez filtr do kawy) i wymieszać z wodą. Odstawić na 1 miesiąc do sklarowania. Po tym czasie ponownie przefilrtować i zlać do butelek.

Porady

Zamiast kukułek można użyć twardych cukierków o dowolnym smaku.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniaslodkie_zycieszkola_babcimama_mnie_nauczylakonkurs_nalewki
 

Komentarze

Podobne przepisy

PYSZNY KOKTAJL TRUSKAWKOWO-SZPINAKOWY

Dodane przez: patunia1987

KOKTAJL TRUSKAWKOWO-SZPINAKOWY

Koktajl tuskawkowo szpinakowy na...

Koktajl truskawkowy

Dodane przez: Honorata Kielczyk

Koktajl truskawkowy

Odżywczy, energetyczny, a zarazem...

Idealne kakao dla dzieci(tylko trzy składniki)

Dodane przez: Honorata Kielczyk

Idealne kakao dla dzieci (trzy składniki)

Często robiąc kakao wspominam,...

Kakao z sokiem malinowym

Dodane przez: Honorata Kielczyk

Kakao z sokiem malinowym

Pomysł na kakao z sokiem malinowym...

Energetyczna gorąca czekolada z cynamonem

Dodane przez: Honorata Kielczyk

Energetyczna gorąca czekolada z dodatkiem...

Energetyczna gorąca czekolada z...

image-0dk37y9

Dodane przez: JulkaTomeczek

Likier kukułkowy

Uwielbiam domowe likiery