Kukułówka Kasi

  • wyświetlono: 647 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Jedna z najprostszych do przygotowania. Mocna, klarowna

kaśka
  • 10min

Składniki

30 dag cukierków kukułek
0,5 l wody mineralnej niegazowanej
0,5 l spirytusu

Sposób przygotowania przepisu:

Kukułówka Kasi

  • 1. Do słoika włożyć kukułki. Zalać je spirytusem. Odstawić na 2 tygodnie w ciepłe, zaciemnione miejsce. Codziennie potrząsnąć. Cukierki powinny się rozpuścić. Gdy powstanie gęsty brązowy syrop a osad opadnie na dno delikatnie zlać płyn znad osadu (najlepiej przez filtr do kawy) i wymieszać z wodą. Odstawić na 1 miesiąc do sklarowania. Po tym czasie ponownie przefilrtować i zlać do butelek.

Porady

Zamiast kukułek można użyć twardych cukierków o dowolnym smaku.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniaslodkie_zycieszkola_babcimama_mnie_nauczylakonkurs_nalewki

Komentarze

Podobne przepisy

jogurt

Dodane przez: AnnaKoziel

Domowy jogurt naturalny

Jeżeli nigdy nie próbowaliście...

owocowy koktajl

Dodane przez: AnnaKoziel

100% domowy owocowy koktajl

Smak, świeżość, dobry skład, niska...

.

Dodane przez: Anitka0804

Koktajl bananowy z chia

Pyszny, pożywny i bardzo zdrowy...

image-02uw98m

Dodane przez: Kasja1986

Kawa z bitą śmietaną i zabajone

Pyszny napój kawowy to wymarzona...

Koktajl ryżowo-jagodowy

Dodane przez: kruszonka

Koktajl ryżowo-jagodowy

Pyszny koktajl ryżowy z jagodami....

image-11ygnbv

Dodane przez: weronika63

Koktajl truskawkowy

Smaczny, z witaminkami, koktajl...