Kukułówka Kasi

  • wyświetlono: 718 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Jedna z najprostszych do przygotowania. Mocna, klarowna

Kasia
  • 10min

Składniki

30 dag cukierków kukułek
0,5 l wody mineralnej niegazowanej
0,5 l spirytusu

Sposób przygotowania przepisu:

Kukułówka Kasi

  • 1. Do słoika włożyć kukułki. Zalać je spirytusem. Odstawić na 2 tygodnie w ciepłe, zaciemnione miejsce. Codziennie potrząsnąć. Cukierki powinny się rozpuścić. Gdy powstanie gęsty brązowy syrop a osad opadnie na dno delikatnie zlać płyn znad osadu (najlepiej przez filtr do kawy) i wymieszać z wodą. Odstawić na 1 miesiąc do sklarowania. Po tym czasie ponownie przefilrtować i zlać do butelek.

Porady

Zamiast kukułek można użyć twardych cukierków o dowolnym smaku.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniaslodkie_zycieszkola_babcimama_mnie_nauczylakonkurs_nalewki

Komentarze

Podobne przepisy

Koktajl na bazie jogurtu naturalnego z bananem, jabłkiem i sokiem pomarańczowym.

Dodane przez: akrobatka22

Koktajl na bazie jogurtu naturalnego z bananem,...

Odżywczy koktajl, który wypity...

Orzechówka

Dodane przez: Mniam1

Orzechówka z młodych orzechów włoskich

Orzechówka jest rodzajem nalewki...

surówka z kapusty pekińskiej

Dodane przez: capri

surówka z kapusty pekińskiej z pomidorkami...

Szybka, bardzo smaczna surówka...

likier czekoladowy

Dodane przez: rena123

Likier czekoladowy

Czekolada jest dobra na wszystko!...

image-0n0kuud

Dodane przez: paulette17

Zdrowotny i wspomagający odchudzanie koktajl...

Codziennie wymyślam koktajle, które...

Syrop z jeżyn

Dodane przez: kamilab

Syrop z jeżyn

Pyszny syrop,który można dodać...