1.Ciasto: Ubić pianę z białek, ubijając dodaj cukier, żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia i aromat, wlej ciasto na wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną pergaminem formę o wym. 25x30 cm. Piec w temp. 180 przez 30-40 minut.
2.Masa: Każdą galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie i w osobnych naczyniach i poczekaj aż czerwona i zielona galaretka stężeje. Następnie żółtą galaretkę ostudź (żeby nie była bardzo płynna ani stężała) dodaj do śmietanki i wymieszaj z cukrem. Galaretki czerwoną i zieloną pokrój w średnią kostkę dodaj je do masy śmietanowej i poczekaj aż całość lekko stężeje
3.Śmietankowiec: Upieczony i wystudzony biszkopt przekrój na 3 krążki i każdy posmaruj masą śmietanową. Na wierzch ułóż warstwę śmietany i udekoruj ciasto kawałkami kolorowej galaretki i wstaw do lodówki.
Komentarze