Shake brzoskwiniowy

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Orzeźwiający deser – źródło białka roślinnego, niezbędnych witamin i składników mineralnych.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - tofu naturalne Polsoja: 90 gramów
    - brzoskwinie w lekkim syropie: 150 gramów
    - syrop z brzoskwiń: 250 mililitrów
    - mleko kokosowe (gęste, schłodzone): 200 mililitrów
    - drobny cukier: 1 łyżka
    - otarta skórka z pomarańczy: 0.5 łyżeczki

Shake brzoskwiniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tofu rozdrabniamy, przekładamy do blendera. Dodajemy brzoskwinie i wlewamy syrop. Miksujemy do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji.
  • 2. Mleko kokosowe wlewamy do dużej miski i ubijamy przez 3-4 minuty, aż mlekko zwiększy swą objętość. Następnie wlewamy powoli do mleka zmiksowane składniki, przez cały czas ubijając, na koniec dodajemy otartą skórkę z pomarańczy, mieszamy i wlewamy do szklanek. Można dodać kilka kostek lodu i ozdobić skórką z pomarańczy.
  • 3. Przepis autorstwa Marioli Białołęckiej

Komentarze

Podobne przepisy