Serniczek truskawkowy

0 (0 ocen)

Lekka wersja sernika na zimno

Składniki:

  • 500 g mielonego twarogu
    300 g jogurtu naturalnego
    4 łyżki soku z cytryny
    8 łyżeczek żelatyny
    150 g cukru pudru
    300 g mrożonych truskawek
    25 g gorzkiej czekolady

Serniczek truskawkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki rozmrozić i zmiksować. Twaróg zmiksować z jogurtem, sokiem z cytryny i cukrem pudrem. Wymieszać z truskawkami. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wrzątku i połączyć z masą twarogową. Przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Po wyjęciu udekorować startą czekoladą.

Porady

W sezonie wykorzystać można świeże owoce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy