schabowy z pieczarkami i serem

0 (0 ocen)

  • 20 min

zawsze robi wrażenie

  • 20 min

Składniki:

  • - 1/2 kg schabowego
    - tyle plasterków sera ile kotletów
    - 300 g pieczarek
    - sól, pieprz, przyprawa uniwersalna, papryka
    - mąka
    - bułka tarta
    - jajko
    - olej

Schabowy z pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie 1. kotlety panierujemy w jajku, mące i jeszcze raz w jajku potem w bułce tartej
  • schabowy 2. tak spanierowanego kotleta smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor
  • pieczarki 3. pieczarki obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach a następnie smażymy 15 min.
  • schabowy z pieczarkami 4. na kotlety nakładamy łyżkę pieczarek i plaster sera
  • schabowe z pieczarkami i serem 5. podsmażamy na patelni aż ser sie roztopi.

Porady

podawać z ziemniakami i sałatką z kapusty pekińskiej

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy